Even voorstellen

Wij zijn Sikko en Everdien Dubbelboer en hebben twee kinderen, Arend en Henrieke. We wonen in Zeewolde en hebben daar een akkerbouwbedrijf.

IMG_3881a

FOTO: Everdien en Sikko Dubbelboer

Wat wil zeggen:dat we op de landerijen producten telen die door anderen worden gegeten. Er lopen hier geen koeien of varkens, niet omdat ze onbelangrijk zijn, maar omdat wij daar niet in zijn gespecialiseerd. De  gewassen die wij telen komen uiteindelijk terecht bij de consument, hetzij direct als aardappel of ui, maar ook na enkele bewerkingen, zoals friet, chips of als karbonade, omdat een varken het bij ons geteelde graan heeft gegeten.

 

Via deze site willen wij, de burger of consument, iets meer vertellen over het reilen en zeilen op ons akkerbouwbedrijf.

Gangbare landbouw

We zijn boer op de zogenaamd gangbare wijze. Dit betekent dat wij onder andere gebruikmaken van niet biologische middelen om de gewassen schoon en gezond te houden. Gebruikmaken van deze middelen wil niet zeggen dat wij er vrolijk op los spuiten. Aan gewasbescherming geven we elk jaar 40.000 Euro uit. Nieuwe technieken worden uitgeprobeerd, zoals het werken met antidrift spuitapparatuur, het werken met weerstations die de infectiedruk voor bepaalde ziekten weergeven en het werken met een verlaagde dosering middel.

5-9-14KA(939)luchtfoto

FOTO: Luchtfoto van de boerderij

 Zonne energie

In het voorjaar van 2014 hebben wij alle asbest houdende daken vervangen door geïsoleerde metalen dakplaten en deze  voorzien van zonnepanelen.

176 zonnepanelen moeten per jaar 41000 kwh  produceren. dit komt overeen met hetgeen wij gemiddeld per jaar verbruiken. Nominaal vermogen is 45.000 kw een correctie van 9% is nodig voor hellingshoek en positie t.ov. het zuiden.

Genetische modificatie

Op dit bedrijf groeien geen gewassen die door kunstmatig genetische modificatie zijn ontstaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *